Инициативи и изяви

„“Малки великани“ – волейболистите от иновативно училище „Иван Вазов“ отново са кандидати за победа в изданието за 2023 година на „Предизвикателството “ „Малки великани“ – най-дългият волейболен пас онлайн“, организиран от „Bulstrad Vienna Insurance Group“ ! В „Предизвикателството 2020“ те заслужено спечелиха грамота, награди и правото да участват в общ клип заедно с останалите участници. И отново победа в изданието за 2023 година на „Предизвикателството “ „Малки великани“ – най-дългият волейболен пас онлайн“!!!

14 март 2023 – ДЕН НА МАТЕМАТИКАТА!!!

За презентацията е нужен JavaScript.

2020/2021

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2021/2022

Заснема24не

ДЕТСКИ  ЛЕТЕН ПРАЗНИК

На 03.09.2021  по инициатива на танцов състав „Капките“ към НЧ“Просвета 1905г“ и техния ръководител Севин Михайлов се състоя Детски летен празник, посветен на децата на Дебнево, на лятото,на новата учебна година и на забележителния празник на българия – 6 септември,Ден на Съединението. Богатата програма на празника включваше изпълнения на танцовия състав, множество конкурси и състезания, изложби. Наградите бяха осигурени от НЧ“Просвета 1905“ с чиято подкрепа стана възможен този празник, решаваща бе и подкрепата от ОУ „Иван Вазов“. Присъстващите изживяха интересни и забавни мигове, симпатизираха на участниците, аплодираха изявите. Събитието приключи с пожелания за още много празници и нови срещи на общоселски инициативи!

За презентацията е нужен JavaScript.

НОЩ ПОД ЗВЕЗДНО НЕБЕ И МЕТЕОРНИЯ ПОТОК ПЕРСЕИДИ

Клубът по астрономия и Групата „Природата и аз“ с ръководители г-жа Надка Данкова и г-жа Анелия Подаяшка в двора на училището  организираха наблюдаване на изключително красивото небесно явление метеорния поток Персеиди за всички ученици и гости на селото на 12.08.2021 г. от 22.00 до 24.00 ч. Повече за събитието вижте/кликнете тук!

660_2177daa3ad242cf17351ebe9d551463e

Jam on the River, Дебнево

Международен фестивал на музиката и изкуствата Jam on the River, Дебнево – магията на музиката в прекрасния Троянски Балкан!

222396567_3053638914960734_5989184584686445584_n

Инициатор, организатор и вдъхновител – г-жа Вероника Тодорова, акордеонистка №1 д света, учител по музика в училището. Повече за фестивала вижте/кликнете тук!

„МАЛКИ ВЕЛИКАНИ“

03.02.2021

Включени сме в общия видеоклип – част 9 – вижте!!!

01.02.2021 

Вече сме на картата!!!

Нашите ученици от ОУ „Иван Вазов“ с. Дебнево успешно участваха в онлайн спортно предизвикателство „Малки Великани 2020“, организирано от „Bulstrad  Vienna Insurance Group“. Те заслужено спечелиха грамота, награди и правото да участват в общ клип заедно с останалите участници. Клипът ще се излъчи по телевизията, след което ще може да бъде гледан на Фейсбук страницата и в YouTube канала на Bulstrad. — feeling pride.

За презентацията е нужен JavaScript.

„Възраждането“ – интердисциплинарен проект, част от плана за проектно-базирано обучение на учениците от 7 клас при ОУ „Иван Вазов“ – Дебнево

По случай Деня на народните будители, на 28.10. / сряда /, в нашето училище се проведоха четири последователни открити урока, в които бе разгледана темата за Българското възраждане през призмата на историята, литературата, изобразителното изкуство и музиката.

В първия час седмокласниците под ръководството на г-жа Подаяшка разгледаха историческите аспекти на този период от българската история. Говориха за процесите, които се наблюдават по това време в българското общество и появата на първите светски училища.  В следващия час – по литература – учениците и  г-жа Денчева продължиха пътуването през периода на Българското възраждане, изяснявайки изключителното въздействие на творците – поети и писатели – с идеи, произведения и дейност   – върху този период и тяхната водеща роля за възраждането на българското самосъзнание и духовния живот на българския народ.  В часа по изобразително изкуство седмокласниците представиха свои презентации за известни възрожденски  художници и с помощта на г-н Ганчев допълниха картината на развитие на  културните процеси по онова време. В часа по музика бе направена  съпоставка между европейската ренесансова музика  и   музикалното дело в периода на Българското възраждане. Под ръководството на г-жа Вероника Тодорова учениците изпяха едни от най-обичаните възрожденски песни.

Вълнението от участието в този проект  напомни на всички ни, че има непреходни ценности, които трябва да тачим и пазим в духа на българщината. С този патриотичен подход, разглеждайки измеренията на Българското възраждане от гледна точка на историята, изкуството и литературата, седмокласниците почетоха Деня на народните будители!

За презентацията е нужен JavaScript.

2018/2019

По случай Националната седмица на четенето наши ученици от 5 и 6 клас се включиха в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“, организирана от  Института за български език.

Езиковите задачи „Опознай българския език!“ са формулирани върху кратък откъс от известно произведение или приказка. Така четенето се съчетава с въпроси от българската граматика и правопис. Предназначението на езиковите задачи е да провокират интереса на българските ученици към четенето, българската граматика и правописа, като едновременно с това насърчат любопитството им и стремежа им към придобиване на нови знания.

            2016/2017

2016/2017    Нашите ученици обичат да участват в конкурси и състезания и по традиция представят по възможно най-добрия начин себе си, своите учители, училището, родителите си. За да узнаете какви са успехите им през изминалия период, посетете страницата „Конкурси, състезания“ от падащото меню на „Актуално“ или просто  кликнете тук!

pink_ponk_1 На 6 и 7 август 2016 г.  училището отново ще бъде домакин на Летния турнир по тенис на маса, организиран от СК „Регионал“. В турнира ще вземат участие повече от 50 състезатели – младежи и девойки – от Дебнево, Дамяново, Малиново, Добродан, Габрово, Ловеч, Велико Търново, Севлиево. Те ще се състезават в три възрастови групи : първа група – от 11 до 15 годишна възраст; втора група – от 16 до 19 годишна възраст и трета група – състезатели над 19 годишна възраст. Главен съдия на турнира ще бъде Ислям Атакан с помощник-съдия Иван Бояджиев. В събота, когато ще играят първите две възрастови групи, ще бъде осигурен от спонсор безплатен обед за участниците. 

Moving-animated-picture-of-ping-pong-ball-on-paddles

135 години училище в Дебнево – 1881-2016

Годините минават…

Сменят се децата…

Ти все стоиш високо,

там, под крепостта –

и ти самото крепост

на светлината,

надеждата

и младостта!

Годините минават…

Сменят се спокойни

с размирни и тревожн

времена…

А ти врати отваряш

неотменно през

септември

и срещаш радостта!

С очите си – прозорци –

в селото се вглеждаш

да видиш как се справят

твоите деца,

Животът – строг изпитващ –

как ги оценява,

успех или провал

е тяхната съдба…

Училище, живей!

Без тебе селото ще бъде

като човек

останал без душа!

Живей, Училище!

Живей, Надежда –

за нас

и нашите деца!

Повече информация тук.

За презентацията е нужен JavaScript.

Под ръководството на ресурсния учител г-жа Маргарита Чонова деца със СОП съвместно с други ученици творят – „Есенно дърво“ и коледния спектакъл „Вълкът и седемте козлета“, който бе представен на 4 декември 2014г.

22 април –

­  Откриване на Седмицата на талантите

24 април –

Рецитаторски конкурс „Николай Петев“ за изпълнение на творба от български автор: Девето издание – 2914 година. В конкурса участваха 28 ученици от ОУ“Любен Каравелов“. За журито бе изключително трудно да определи победителите поради факта, че всички се представиха много добре. В категорията до 11 години първо място зае Преслава Нейкова със стихотворението „Моята учителка“ от Леда Милева; в категорията над 11 години на първо място се класира Христо Стефанов с изпълнение на „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов. Бяха раздадени и награди за второ и трето място и множество поощрителни награди. Спонсори на тазгодишния конкурс са НЧ“Просвета 1905г“, което е главен организатор на конкурса, Иван Пенков и Стефка Николова

.Picture2

Инициативата успешно се осъществява вече девета година – идеята за конкурса е на Николай Петев, който през 2005г. в дните на 100-годишния юбилей на читалището  предложи да се организира такъв конкурс и бе първият му спонсор. 

22 април – 

­ Planet_Terrestrial_Earth_Animated  Ден на Земята –

 • Състезание  „Моята любима планета“
  • Първи кръг – ориентиране
   • Всеки клас получи указание за придвижване по терена на училищния двор  – с определени посоки, разстояния измерени с крачки и т.н. Всички изпълниха правилно указанията, достигнаха до определения за класа краен пункт, където ги чакаше учител – след като отговориха на зададените им три въпроса, спечелиха по един елемент от общия пъзел, чието сглобяване бе предвидено за трети кръг.  VII , IV, VI, I …всички класове

 

 • Втори кръг
  • Осем кръга на площадката пред входа на училището – всеки от тях своеобразен символ на на нашата любима планета Земята – побират всеки от осемте класове на училището. Според регламента всеки клас отговаря общо на 5 въпроса, като отборите се редуват – в случай, че отговорът не е правилен, друг отбор има право да даде отговор. В резултат на тази възможност трети и четвърти клас се изявиха, като отговориха и на въпроси, които затрудниха други отбори.Така  трети и четвърти клас завоюваха по 18 точки, останалите отбори по 15 точки, а съответно VIII и VI клас – по 12 точки.
 •  Трети кръг
  • След сглобяване на пъзела – карта на България, нарисувана от Тихомир Иванов от четвърти клас, състезанието премина в последната си фаза – аранжиране на картина с природни материали.

­  Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 23 април – в този втори ден в рамките на Седмцата на талантите ще бъде отбелязан Световния ден на книгата с маратон по четене.

navrh1-en

В международното състезание „Зелен свят“ – Банска Бистрица, Словадкия 2014 се включиха със свои рисунки Денислав – 5 клас и Румен – 3 клас. Темата на конкурса тази година е „Място за хората“.

easter-eggs-source_1bs     Чудесна изложба подредиха учениците с интересно украсени великденски яйца и различни модели кошнички. Впечатляващо бе огромното яйце, изработено от учениците от първи клас и ПИГ – втора група НЕ, по идея на ресурсния учител – г-жа Маргарита Чонова. 

Реклама
%d блогъра харесват това: